Blog » Buzás Zsolt blogja » Használjuk profin a Facebook remarketinget! – 3. rész

Használjuk profin a Facebook remarketinget! – 3. rész

Szerző: | 2016. okt. 24 | Facebook

Az utóbbi időben a Facebook nagyon sokat tett azért, hogy fellendítse a videó tartalmakat is a közösségi oldalon. Most pedig mindent elkövet, hogy feltöltött videóink nézettségét marketing célokra is felhasználhassuk.

Ma bejegyzésünk megtanulhatod, hogyan készítsünk remarketing közönségeket az oldalunkra feltöltött videók nézettsége alapján.

Az első lépés, mint mindig a Hirdetéskezelő célközönségek oldalán kell kezdenünk.

A Célközönség létrehozása opciónál már a szokásos módon kiválasztjuk az Egyéni célközönséget.

Az ezután következő menüben az Aktivitás a Facebookon opciót kell választanunk.

Itt pedig a videó menüpontot, ha ezzel megvagyunk, kiválaszthatjuk melyik beállítása a megfelelő számunkra.

Az aktivitás lehetőségnél eldönthetjük a videónk hány %-át megnéző embereknek szeretnénk hirdetni vagy éppen kizárni azokat, akik nagyon keveset néztek belőle.

Amint ezzel megvagyunk, kiválaszthatjuk melyik legyen az videó aminek az előzményeit a rendszernek figyelembe kell vennie.

Innentől pedig már csak annyi dolgunk maradt, hogy elnevezzük a célcsoportunkat és már be is vethetjük legújabb célközönségünket.

Javaslom, hogy próbáld ki ezt a hirdetési formát, mert hatalmas lehetőség van benne. Sokkal pontosabb célzást jelent, mint egyéb remarketinges lehetőség.

Jövő héten a leadgeneráló hirdetéseket elhagyó emberek visszacsábításának lehetőségeiről lesz szó!

buzas-szoltBuzás ZsoltFacebook szakértő

+36 20/323 1433 // buzas.zsolt@netmarketing.hu További blogbejegyzései

Zsolti feladata elsősorban az új ügyfelek megszerzése. Emellett ő a felelős a Facebook szakterületért, valamint a cégvezetés napi rutinját vállalja magára. Kreativitása és agilitása minden esetben az ügyfelek hasznára válik. »

Kapcsolódó blogbejegyzéseink

Egyéni képzés Netmarketing módra

Sokat gondolkoztam azon, hogy milyen felütéssel kezdjem a bejegyzésem. Szokásomhoz híven a személyes tapasztalataimra hagyatkozom. Amikor akár én, akár valamelyik kollégám csoportos képzésen vett részt, hiányérzettel távozott. Előadás függvényében több-kevesebb értékes dolgot kaptunk. A legtöbb esetben azonban hiányérzettel távoztunk. Az érzés hiányzott, hogy igen, pontosan azt kaptam, amire szükségem van. Be kell, hogy valljam a saját csoportos oktatásaink után is hiányérzetem volt.

Milyen speciális célzási lehetőségeink vannak Facebookon?

Nagyon sokszor hallottuk már azt a kifogást, hogy „mi próbáltunk ugyan egyszer hirdetni Facebookon, de nem volt sikeres. Pedig használtam célzást”. Ilyenkor általában megértően bólogatunk, majd felteszünk pár kérdést, hogy akkor mégis, mesélje el, mit rakott a célzásba, és elbeszélgetünk arról a minimum 19 lehetőségről, amit érdemes számba venni ilyenkor.

Mit „tud” a Facebook dinamikus remarketing?

Online hirdetéseknél a sikeresség elengedhetetlen eszköze a remarketing –ez köztudott tény a szakmában. AdWords és Facebook esetében is lehetőségünk van az eszköz használatára. Mai cikkünkben a Facebook adta remarketing lehetőségeit vesszük számba. Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy Facebook esetében a remarketing kiemelkedően erős. Ennek okán ma megvizsgáljuk, hogy ez a valóságban mit is takar, és hogyan alkalmazható?

Netmarketing © 2016 Minden jog fenntartva | Adatvédelem