Blog » Buzás Zsolt blogja » Találkozott már a Facebook hirdetéskezelő Applikációval?

Találkozott már a Facebook hirdetéskezelő Applikációval?

Szerző: | 2015. nov. 5 | Facebook

Fejlődött a Facebook hirdetéskezelő felhasználási élmény tekintetében „Mobilon”.

Nemrégiben elérhetővé vált a Facebook ads Manager applikáció az android és az iOS rendszerű telefonok számára. Mostantól a telefonos applikáción keresztül is létre tudunk hozni hirdetéseket és a már meglévőekkel együtt, azon belül kezelni. Sokan vártuk már ezt az újítást, mert mobil készülékről nem lehetett megfelelő felületen kezelni a fiókot.

Letöltés után a Facebook felhasználói nevünkkel és jelszavunkkal gördülékenyen lehet kezelni fiókunkat, vagy akár még több hirdetési fiókot is. Fontos kiemelnem, hogy nem csak egy fiókot kezelhetünk, hanem akár a Business Manager-ben szereplő fiókjainkkal dolgozhatunk.

Ebben az esetben könnyedén tudnunk a fiókok között váltogatni. Majd miután kiválasztottuk a számunkra érdekes fiókot, meg tudjuk tekinteni, hogy időszakokra lebontva mennyit költöttünk, hány embert értünk el, mennyi volt az oldalkedvelés és más fontos statisztikai eredményeket. A jobb felső sarokban lévő naptárra kattintva kiválaszthatjuk, hogy az adott kampányok alakulását milyen időszakok lebontásában szeretnénk látni. Ez nagy segítség lehet, ha pontos adatokat akarunk látni időszakra vonatkozóan.

Azt is meg tudjuk nézni, hogy melyek az aktív kampányok és hogy azok mennyi konverziót értek el és mennyit költöttünk rá. Igazából a legfontosabb adatokat megmutatja nekünk. Viszont nem alkalmas arra, hogy konkrét lebontásokat, egyéb fontos adatokat lássunk mobilon keresztül.

A kampányokon belül tudjuk kezelni a hirdetéssorozatokat is. Le tudjuk állítani vagy éppenséggel elindítani őket, emellett pedig módosíthatunk képet, szöveget és hivatkozást, a célközönséget, a költségkeretet és ütemezést is.

Az applikációban tudunk állítani a számlázáson is. Mint elköltött összeg, költési limit és fizetési módok. Fizetési módot emelném ki, mivel előfordulhat, hogy számlánkról nem tud vonni a rendszer, ezért újabb fizetési módot könnyedén hozzáadhatjuk.

Milyen típusú kampányokat tudunk készíteni mobilon?

Sajnos nem teljes a kínálat, viszont a lényeges hirdetési formák elérhetőek:

bullet_colored_4 Bejegyzés kiemelése

bullet_colored_4 Webhely látogatószámának növelése

bullet_colored_4 Az oldal népszerűbbé tétele

Összességében hasznos segítség a Facebook ads Manager applikáció, hiszen így bármikor tudunk, akár hirdetés szintjén is, módosításokat eszközölni. Mi használni fogjuk. Akár autóban ülve is meg tudunk állítani, vagy indítani hirdetést.

Letölthető: AppStore, Google Play

[social_warfare]

buzas-szoltBuzás ZsoltFacebook szakértő

+36 20/323 1433 // buzas.zsolt@netmarketing.hu További blogbejegyzései

Zsolti a felelős a Facebook szakterületért, valamint a cégvezetés napi rutinját vállalja magára. Kreativitása és agilitása minden esetben az ügyfelek hasznára válik. »

Kapcsolódó blogbejegyzéseink

Tanácsaink a Facebook algoritmus változással kapcsolatban

Nem egy átlagos frissítésre kell számítanunk- ezt a mondatot mostanra már mindenki, akinek valahogy köze van Facebook oldalak menedzseléshez legalább ezerszer hallotta. A Facebook visszanyúlt a gyökereihez, a változások fő célja a portálon minőségileg eltöltött idő növelése és az emberek összehozása lett. Tartalmi szempontból ez azt jelenti, hogy sokkal aktívabban jelennek meg az ismerőseink posztjai az üzenőfalunkon, az oldalak, vállalkozások állapotfrissítései pedig háttérbe szorulnak. Kevesebb videóra, like-vadász és reakciós szavazásra serkentő bejegyzésre kell számítani, cserébe több lesz a kommentdús, aktív, beszélgetéseket kezdeményező poszt. De nézzük, hogy érinti ez vállalkozásainkat, mire kell felkészülnünk?

Facebook nyereményjáték elvek és változások

2018 több területen is nagy változásokat hozott el a Facebook használatát tekintve. Szóba került a céges és egyéb oldalak organikus megjelenítésének visszaszorítása az üzenőfalainkon, valamint ismerőseink posztjainak algoritmusos előtérbe hozása.

Netmarketing © 2019 Minden jog fenntartva | Adatvédelem