Blog » Laczkó Balázs blogja » Pingvintámadás közeleg!

Pingvintámadás közeleg!

Szerző: | 2015. nov. 26 | Google

Idén decemberben vagy jövő januárban újra lecsap a Pingvin, a Google büntető algoritmusa. Az új verzió legfontosabb tulajdonsága, hogy „folyamatos futású” lesz, azaz a frissítés után az egyes büntetésekre és azok feloldására nem kell hónapokat/éveket várni, hanem azonnal megtörténnek. Gyorsabb mozgás lesz így a találati listában, viszont lehetőség lesz a negatív SEO-ra…

Mindenesetre az új algoritmus még nincsen készen, de a Google minél előbb, még ebben az évben szeretné lefuttatni.

Tavasszal a minőség fogalma is megváltozott a Google-nél. A minőségi algoritmusnak nevezett folyamat alaposan megkeverte a találati listákat. Ennek oka, hogy a Google újraértelmezte a minőség fogalmát a weboldalaknál.

Egy-egy algoritmusfrissítés sötét árnyként lebeghet sokak feje felett. Ilyenkor a büntetett oldal visszaesik a találati listában, ami azonnali forgalomcsökkenést eredményez. Érdemes ezért betartani az irányelveket.

A Google büntetések két csoportra bonthatók:vannak manuális és algoritmus szintű büntetések. Amikor manuálisan büntetnek, akkor egy Google-dolgozó saját kezűleg végzi a piszkos munkát, így csak az adott weboldal sínyli meg a folyamatot. Algoritmus szintű büntetés esetében a találati lista átrendeződik. Ilyenkor a büntetés feloldására a következő algoritmus-frissítéskor volt lehetőség – eddig. Az új Pingvinnel erre nem kell addig várni, a folyamatos futású program azonnal büntet és kegyelmez is.

[social_warfare]

Laczkó BalázsLaczkó Balázs, minősített Google AdWords szakértő

+36 70/387 3167  //  laczko.balazs@netmarketing.hu
További blogbejegyzései

Balázs az általános cégvezetés mellett Google AdWords szakértő. Fő feladata a szakmai munka koordinálása és felügyelete, a szakmai publikációk és tanulmányok elkészítése. »

Kapcsolódó blogbejegyzéseink

Minek nevezzelek? – Nevet vált a Google

Radikális lépésre szánta el magát a Google: bejelentették az új ernyőszervezet, az Alphabet megalakulását. Az új szervezettel új vezérigazgató is került a cég élére. Mostantól Sundar Pichai kezében van a kormányrúd. A Google mint olyan, ezentúl csak a keresőt, a hirdetéseket, a térképet …

„Mobilgeddon” – jön az új Google algoritmus-frissítés

Nem tétlenkedik a keresőóriás; már februárban bejelentette, hogy az új algoritmus-frissítés után azok az oldalak lesznek szívének kedvesebbek, amelyek rendelkeznek mobilnézettel. Nos, a frissítés a mai napon következik be, így honlap tulajdonosok millióit éri majd kellemes vagy kellemetlen meglepetés.

Mikor jön az új Google algoritmus?

A Google csendben karácsonyozott, hiszen az ünnepek alatt nem került sor újabb algoritmus-frissítésre. Legutóbb december 5-én csapott le a Pingvin. A változtatás elsősorban a kereskedelmi témában relevánsabb területeket érintette. Sokan hálásak lehetnek a decemberi Pingvinnek …

Netmarketing © 2019 Minden jog fenntartva | Adatvédelem