Oktatás » Tudástár » “W” betűs online marketing fogalmak

“W” betűs fogalmak

“W” betűs fogalmak

Webanalitika

Az internetes látogatottság elemzése. A webstatisztikán túlmutató tevékenység, amely nem pusztán adatokat gyűjt, hanem mélyebb összefüggéseket vizsgál.

Webdesign

A látvány – és ami mögötte van. Alátámasztja a mondanivalót, fenntartja a figyelmet és vezeti a szemet, azonosíthatóvá teszi a weblap tulajdonosát.

Webhely linkek

A Google által automatikusan generált link. A találati lista első helyezettje alatt megjelenő, további, a Google által kiemelkedően fontosnak ítélt weboldalak linkje. A Google nem minden linkhez generál ilyet.

Webspam

Alacsony színvonalú, az adott kereséssel kapcsolatban nem releváns tartalommal rendelkező, kéretlen, rosszindulatú link. A black hat SEO részét képezi, etikátlan eljárás. Munkát adnak Matt Cuttsnak, a Google webspam elleni részlegének vezetőjének. 🙂

White hat SEO

Az etikus keresőoptimalizálási szabályok összessége. Betartja a keresőoldalak szabályait, nem megtévesztőek, etikusak. Ezek az eljárások hosszú távú sikert eredményeznek, míg a black hat eljárások rövid távra hoznak hasznot (ráadásul büntetik is őket). Érdemes tisztességesen eljárni, hiszen ezáltal a felhasználók is kedvelni fogják az oldalt, releváns tartalomhoz jutnak róla.

Netmarketing © 2019 Minden jog fenntartva | Adatvédelem