Oktatás » Tudástár » “S” betűs online marketing fogalmak

“S” betűs fogalmak

“S” betűs fogalmak

SEM/Keresőmarketing

Azoknak a tevékenységeknek az összessége, amelyek által minél több, az adott téma iránt valóban érdeklődő felhasználót vonzzunk az adott honlapra, hogy belőlük valódi vásárló váljék. Magában foglalja a keresőoptimalizálás technikai eszköztárát, és mindezeket megtoldja a fizetett hirdetések, kampányok, bannerek alkalmazásával.

SEO/Keresőoptimalizálás

Olyan folyamat, amely különböző technikákat felvonultatva igyekszik elérni, hogy az adott honlap az adott kulcsszóra történi keresés során minél előkelőbb helyen szerepeljen a keresőmotorok találati listáin. A keresőoldalak oldalanként 10 találatot jelenítenek meg: mindenki az első 20 közé szeretne bekerülni, hisz az esetek 90%-ában a felhasználók a találati lista harmadik oldalát már nem nézik meg.

SERP/Találati lista

Az adott kulcsszóra történő kereséskor megjelenő találati lista a keresőmotorok oldalán. Az első 20 hely a legértékesebb, mert a felhasználók nagyon kis hányada lapoz tovább.

Site links

A keresési eredmények között szereplő webhelyek alatt látható linkek, amelyeket belső linkeknek nevezünk, segítenek a felhasználóknak a honlapon való navigálásban.

Snapchat

Mobiltelefon applikáció, amivel képeket vagy rövid videókat küldhetünk egymásnak.

Snippet

A snippet a keresési találat azon része, ami a cím után, de az URL előtt található. A snippet tartalma mindig a keresés pillanatában kerül összeállításra, vagyis függ az adott keresésben használt kulcsszavaktól. A snippet tartalma befolyásolható, ami azért jó, mert tartalma komoly befolyással bír a felhasználó döntéseire: ha kellően relevánsnak ítéli a snippet alapján a weblapot, ottmarad. ha nem, továbbáll.

Social media

Közösségi média, amely az emberek közötti kapcsolatokon alapul. Olcsó, mindenki számára hozzáférhető forrás, ahol több irányba megvalósul a kommunikáció.

Spam

Kéretlen elektronikus reklámüzenet. Általában feleslegesen foglalja a tárhelyet, a sávszélességet, ráadásul irreleváns a fogadó számára. A spamelést a Google bünteti!

Speedtest

Arra vonatkozó teszt, hogy milyen gyors a fel- és letöltés egy adott internetkapcsolatnak.

Süti (cookie)

Kis méretű szöveges fájlok, amelyek a weboldalak megnyitásakor automatikusan letöltődnek a felhasználó eszközére (számítógépre, mobiltelefonra, táblagépre, stb.). Megjegyzik a felhasználó beállításait, a böngészési szokásait, lehetővé teszik bizonyos funkciók használatát (pl. kosár), összességében zökkenőmentessé teszik a böngészést.

Netmarketing © 2019 Minden jog fenntartva | Adatvédelem