Oktatás » Tudástár » “I” betűs online marketing fogalmak

“I” betűs fogalmak

“I” betűs fogalmak

Idézet

Használatával elérhetjük, hogy weboldalunk tartalma naponta frissüljön. Egy dinamikus adatbázisból válogatja a rendszer az napi idézeteket. Vigyázni kell, ne essünk túlzásba, ne legyen zavaró ez a tartalom.

Inbound/incoming link

Olyan külső hivatkozás, amely a saját oldalunkra mutat egy olyan honlapról, amelynek hasonló a tartalma, mint a miénknek. A két honlap így egymással együttműködve, kölcsönösen népszerűsíti egymást.

Indexelés

A keresőrobotok a feltérképezés során adatokat gyűjtenek, ezeket feldolgozzák és rendszerezik. A rangsoroló algoritmus ezzel dolgozik, illetve a keresőfunkció is.

Influencer

Nagy követő- vagy feliratkozó táborral rendelkező személy. Ők az internetes véleményformálók, segítségükkel hatékony marketinget lehet folytatni.

Instagram

Egy olyan, kizárólag mobiltelefonra létrehozott közösségi hálózat, amelyen fényképeket és videókat tehetünk közzé.

Integrált marketing

Ez egy olyan marketingrendszer, amikor több módszert, csatornát próbálunk ki egyszerre, hogy még hatékonyabb legyen a marketingtevékenység.

Internet

Globális számítógép hálózatok hálózata. Behálózza az egész világot, felhasználók milliárdjait kapcsolja össze egymással. Internet protokoll (IP) alapú hálózat, amelyben az adatok a legkülönfélébb módokon (telefonkábel, hálózati kábel, műhold, stb.) jutnak el egyik pontból a másikba. Segítségével működik a World Wide Web (www) nevű rendszer is.
A szövevény létrehozta a maga valóságát, az ún. kiberteret. Ebben ugyanúgy működik minden, mint a valóságban. Legyen szó magánéletről vagy üzletről.

Netmarketing © 2019 Minden jog fenntartva | Adatvédelem