Oktatás » Tudástár » “H” betűs online marketing fogalmak

“H” betűs fogalmak

“H” betűs fogalmak

Hard bounce

Ezt teljesítetlen kiküldésnek nevezzük a hírlevelezésnél. Ebben az esetben automatikusan lekerül az e-mail cím a listáról.

Háromoldalú linkcsere

Három különböző honlap egymásra körkörös mutatása, hogy ne jöjjön létre klasszikus linkcsere.

Hashtag (#)

A #-el ellátott szavak kulcsszavak lesznek Intagramon, Facebookon, Tumblron, Twitteren és Pinteresten, így a hasonló megjelöléssel ellátott képeket, videókat vagy posztokat egy helyen láthatjuk. Youtube-on is hozzáadhatunk #-eket videóinkhoz, ezzel megjelölhetjük, milyen témában készítettük őket.

Head tagek (h1, h2, h3…)

A címsorok jelölése az XHTML-nyelvben. Összesen hat szint létezik. A logikai rangsorban legmagasabb szinten lévő címsor kapja a h1-jelölést, majd ennek megfelelően halad a sor h6-ig. h1-ből egy lapon csak egyet célszerű alkalmazni, míg a többiből bármennyit lehet.

Headline

Főcím, ez a legfontosabb szöveg, mert ez az első, amivel a felhasználó találkozik. Fontos szerepet játszik abban, hogy a felhasználó rákattint-e a hirdetésre.

Hirdetési csoport

A hirdetéscsoportok a kampányszerkezet részei az AdWords és a Facebook felületén. A sorrend: kampány-hirdetéscsoport-hirdetés-kulcsszó.

Hivatkozó oldal

Olyan oldal, amelyen megtalálható egy adott weboldalra mutató link. A honlap naplófájljában megtalálható, hogy mely weboldalakról kerestek fel egy adott oldalt.

Honlapszerkezet/felépítés

A keresőoptimalizálás szempontjából nagyon fontos a jól átgondolt honlapszerkezet, ugyanis a keresőrobotok jobban kedvelik az olyan oldalakat, ahol könnyű a navigáció és jól csoportosított a tartalom. A megfelelő design-elemekkel megtámogatott oldal áttekinthető, előtérbe helyezi a legfontosabb tartalmat, felhasználóbarát módon működik, kompatibilis a böngészőkkel, stb.
Kialakításához A-B tesztelést kell végezni.

Honlaptérkép/sitemap

Tartalmazza a weboldalak adatait. Megjeleníthető az oldalon, vagy külön a keresőrobotoknak szánt fájlban a tárhelyen. A robotoknak a kedvére kell tenni, ha azt szeretnénk, hogy megtaláljanak minket. Láttatni kell azokat az adatokat, amiket szeretnénk, hogy felfedezzenek.

Htaccess

Egy konfigurációs fájl a weblapot tároló szerveren, amellyel meghatározható egy oldal működésének és betöltődésének számos jellemzője. Megoldható vele a hibalapok beállítása, a jelszavas védelem, az átirányítások beállítása, a webcímek testre szabása.

HTML5

Leíró programnyelv; a HTML továbbfejlesztése. Célja, hogy a webes alkalmazások pluginek telepítése nélkül (Silverlight, Adobe Flash, stb.) is működjenek. Felhasználóbarát nyelv, biztonságosabb, új funkciókkal bővítve.

Netmarketing © 2019 Minden jog fenntartva | Adatvédelem