Oktatás » Tudástár » “G” betűs online marketing fogalmak

“G” betűs fogalmak

“G” betűs fogalmak

Geo lokáció

Helymeghatározás. A Google felismeri, hogy a felhasználó honnan jelentkezett be, milyen földrajzi területről írta be a keresendő kifejezést, így aztán a hozzá legközelebb eső találatokat dobja ki elsőként. A helymeghatározáson alapuló analitikai piac az online marketingesek csodafegyverévé válik.

Gerillamarketing

Az olyan marketing tevékenységeket szoktuk így nevezni, amelyek eltérnek a megszokottól, céljuk a meghökkentés.

Google

Amit a Google nem tud, az nem is létezik. A világ legnagyobb, legnépszerűbb keresőmotorja. Két, a Stanford Egyetemen tanuló diák ötletéből indult világhódító útjára, egy matematikai analízis-kísérlet eredményeképpen. A rendszer intelligens, összehangolja a keresők és keresettek munkáját: minél professzionálisabb internetes megjelenésre ösztönöz, hogy minél jobban kielégítse a felhasználók egyre növekvő igényeit.
A jól használható, felhasználóbarát kulcsszavas kereső rengeteg felhasználó tetszését nyerte el szerte a világon. Számos kiegészítő szolgáltatással (levelezőrendszer, számológép, térkép, stb.) áll a felhasználók rendelkezésére.

Googlebot

A Google keresőrobotja. Feltérképez, indexel, közöl. Különböző, időközönként frissített algoritmusokkal dolgozik a legrelevánsabb találatok feltérképezése érdekében. A megjelenített sorrendet az adott weboldalra mutató minőségi linkek alapján határozza meg. Mindezek előtt minden kereső a leggyakrabban keresett kulcsszavak alapján állította be a sorrendet.

Google dance

A kisebb Google-bizalommal rendelkező weboldalak időnként más-más helyen jelennek meg a Google találati listájában. Hol előrébb, hol hátrébb sorolja őket a kereső, ha nincs masszív és tudatos építkezés a honlapon.
A táncot nem szabad összetéveszteni a büntetéssel. Ugyanis elképzelhető, hogy a sorrend mindössze azért változott, mert a robotok által gyűjtött információkat több, egymástól messze lévő szerveren tárolják, így az adott pillanatban nem biztos, hogy a legközelebbi szerverről jött válasz a keresésre.

Google Webmaster Tools (GWT)

Információs szolgáltatás webmestereknek, ahol honlapjaikat be tudják regisztrálni. Kiterjedt szolgáltatást biztosít, amelyből gyakorlatilag minden információ beszerezhető. Kiderül, miért keresik fel, vagy miért nem keresik fel az adott honlapot, megmondja, mik a problémás területek.

Grey hat SEO

Amolyan megtűrt optimalizálási módszer. Egyértelműen nem tiltott, de nem is preferált módszer, ami ugyanúgy súlyos következményekkel járhat, mint a black hat SEO alkalmazása. Ilyen lehet a megtévesztés (cloaking) vagy az automatikus Facebook-, illetve Twitter gyűjtögető profilok.

Netmarketing © 2019 Minden jog fenntartva | Adatvédelem