Oktatás » Tudástár » “E” betűs online marketing fogalmak

“E” betűs fogalmak

“E” betűs fogalmak

Egyedi látogató

Olyan felhasználó, aki egy új IP-címről vagy cookie által nézi meg az oldalt. Jól el lehet különíteni őket a visszatérőktől. Tulajdonképpen azok a felhasználók, akik adott időintervallum alatt a weblap bármelyik oldalát megnyitották. Az egyedi látogatók száma az egyik legrelevánsabb adat arra vonatkozóan, hogy mennyien nézték meg a weboldalunkat. Az analitikai programok kiszűrik a keresőrobotokat és pókokat, mert ezek nem számítanak egyedi látogatónak.

Exact match- pontos egyezés

Ez az egyik úgynevezett illesztési típus. Ebben az esetben a keresést végző felhasználó keresési kifejezésének pontosan meg kell egyeznie a hirdető által megadott kulcsszóval.

Egyedi szöveg/tartalom

Olyan tartalom (szöveg, kép, stb.), amely kizárólag az adott honlapon jelenik meg. Az online marketing a tartalommarketing irányába mozdult, ezért fontos a releváns, egyedi szövegezés. Minden más, másolt bejegyzés lopásnak minősül – nemcsak a Google, hanem a mindenkori törvények szerint is. Ezért célszerű a szövegírásra nagy hangsúlyt fektetni. Az informatív, érdekes és értékes szövegezés a sikerhez vezető úgy egyik alapköve.

Netmarketing © 2019 Minden jog fenntartva | Adatvédelem