Blog » Laczkó Balázs blogja » Mikor jön az új Google algoritmus?

Mikor jön az új Google algoritmus?

Szerző: | 2015. jan. 7 | Google

A Google csendben karácsonyozott, hiszen az ünnepek alatt nem került sor újabb algoritmus-frissítésre. Legutóbb december 5-én csapott le a Pingvin. A változtatás elsősorban a kereskedelmi témában relevánsabb területeket érintette. Sokan hálásak lehetnek a decemberi Pingvinnek, mert jó pár olyan oldalnak megkegyelmezett, amelyek korábban büntetésben voltak.

A manipulatív eljárással előnyhöz jutó oldalak büntetésére először 2012 áprilisában jelent meg a Pingvin, ami akkor hatalmas pusztítást végzett.

2014. október 21-én frissült a Pirate (Kalóz) 2.0 algoritmus is. Az elsősorban a szoftverkalózkodás visszaszorítása érdekében tett lépés több weboldalt taszított a keresési lista végére.

A Pirate először 2012-ben tűnt fel, amikor egyre több kritika érte a Google-t, hogy nem veszi komolyan a szerzői jogok védelmét. A weboldalak után az alkalmazások kerültek sorra, amelynek során olyan appokat távolítottak el a Google Play áruházból, mint a The Pirate Bay Proxy, The Pirate Bay Premium, The Pirate Bay Mirror, és a PirateApp.

Mindeközben a Bingnél valószínűleg megtörtént a frissítés, ugyanis néhány webmester nem töltötte nyugodtan az év végét. A második legnagyobb keresőmotor háza táján erősödés prognosztizálható, hiszen a magyarországi internetezők körében egyre népszerűbb ez a keresőmotor – a Google ellenében.

Sokan járják a Google táncot

Több figyelemmel kísért oldal estén tapasztaltuk, hogy 10-20 helyes táncot járnak, mindezt gyakorlatilag folyamatosan. Új oldalak esetén a tánc természetesnek is mondható, régebbi oldal esetén általában akkor figyelhető meg, ha egy kulcsszóval újonnan kezdtünk el foglalkozni.

A tánc valós oka pedig az, hogy a Google több óriási méretű adatközpontot működtet. Abban az esetben, ha a keresőbe beütünk egy kifejezést, nem tudható, hogy melyik szerverről érkezik válasz. Ezt befolyásolja a kereső földrajzi elhelyezkedése, nyelve, illetve az is, hogy a központok mennyire leterheltek.

S mikor fejeződik be a tánc? Nos idővel… 🙂

[social_warfare]

Laczkó BalázsLaczkó Balázs, minősített Google AdWords szakértő

+36 70/387 3167  //  laczko.balazs@netmarketing.hu
További blogbejegyzései

Balázs az általános cégvezetés mellett Google AdWords szakértő. Fő feladata a szakmai munka koordinálása és felügyelete, a szakmai publikációk és tanulmányok elkészítése. »

Kapcsolódó blogbejegyzéseink

Pingvintámadás közeleg!

Idén decemberben vagy jövő januárban újra lecsap a Pingvin, a Google büntető algoritmusa. Az új verzió legfontosabb tulajdonsága, hogy „folyamatos futású” lesz, azaz a frissítés után az egyes büntetésekre és azok feloldására nem kell hónapokat/éveket várni, hanem azonnal megtörténnek.

Minek nevezzelek? – Nevet vált a Google

Radikális lépésre szánta el magát a Google: bejelentették az új ernyőszervezet, az Alphabet megalakulását. Az új szervezettel új vezérigazgató is került a cég élére. Mostantól Sundar Pichai kezében van a kormányrúd. A Google mint olyan, ezentúl csak a keresőt, a hirdetéseket, a térképet …

„Mobilgeddon” – jön az új Google algoritmus-frissítés

Nem tétlenkedik a keresőóriás; már februárban bejelentette, hogy az új algoritmus-frissítés után azok az oldalak lesznek szívének kedvesebbek, amelyek rendelkeznek mobilnézettel. Nos, a frissítés a mai napon következik be, így honlap tulajdonosok millióit éri majd kellemes vagy kellemetlen meglepetés.

Netmarketing © 2019 Minden jog fenntartva | Adatvédelem