Online Marketing Gépezet avagy OMG

Online Marketing Gépezet avagy OMG

Kezdhetnének stílusosan úgy is, hogy Oh My God. De jelen esetben az OMG rövidítés az Online Marketing Gépezetet foglalja magába. Az utóbbi bő másfél évben nagy sikere volt a szolgáltatásunknak.

De mit is jelent az Online Marketing Gépezet?

A hangzatos kifejezés mögött egy gondosan megtervezett online marketing stratégia áll. A stratégia sikere az egymásra épülő marketing eszközökre, az ezek közötti összhangra épül. Minden elemnek megvan a szerepe a gépezetében, akárcsak egy jól működő futball csapatban a különböző poszton játszó játékosoknak. Csatár nélkül is felállhat egy focicsapat. Az más kérdés, hogy rúgnak-e gólt. Egy marketing gépezet is működhet Google AdWords vagy Facebook hirdetések nélkül, azonban ennek hatékonysága erősen kérdéses.

Sokan úgy gondolják, hogy egy-egy AdWords vagy Facebook kampány, esetleg egy jól megtervezett YouTube videó garancia a sikerre. Sajnos sok online marketingügynökség is hasonlóan vélekedik, mindkét fél más-más okból. Az ügyfelek egy része nem rendelkezik megfelelő tapasztalattal és tudással az online marketing területén. (Érthető módon, hiszen az ő feladatuk a saját vállalkozásuk működtetése, vagy azon belül egy bizonyos szakterületé.) Az ügynökségek számára pedig egyszerűbb egy sokszor összetákolt hirdetési rendszert a megrendelő orra alá nyomni, mint hosszadalmas piackutatást és a gondos tervezést elvégezni.

Mindez szépen hangzik, de mire képes az Online Markering Gépezet?

A Gépezet egy olyan folyamat, amely a kezdeti lépésektől egészen a vásárlásig elkíséri az ügyfeleket. A folyamat során választ adunk azokra a kardinális kérdésekre, hogy mit érdemes eladni, és hogy mely felület tökéletes az adott termék értékesítésére.

Végrehajtjuk az alábbi – egy komoly online marketingkampány szempontjából nélkülözhetetlen – tevékenységeket:

bullet_colored_4 Megvizsgáljuk a honlapot. Elemezzük, hogy alkalmas-e a kitűzött célok elérésére. Amennyiben hiányosságokat vagy hibákat észlelünk, ajánlásokat fogalmazunk meg ezek kiküszöbölésére.

bullet_colored_4 Megvizsgáljuk a piaci viszonyokat. Felmérjük, mekkora a verseny, a versenytársak milyen reklámeszközöket használnak, igyekszünk felkutatni a piaci réseket.

bullet_colored_4 Online marketingtervet készítünk.

bullet_colored_4 Létrehozzuk a hirdetési fiókokat, elkészítjük az induló kampányokat

bullet_colored_4 Folyamatosan finomhangoljuk a már futó kampányokat, hogy a legoptimálisabb eredményeket érjük el.

Jól hangzik, de túl általános?

Mit gondolsz, milyen eredményeket hoznának AdWords és Facebook kampányaid, ha nem különálló egységként dolgoznának, hanem minden egyes részlet összekapcsolódna egy másik platformon futóval?

Az adott hirdetési felület előnyeit kihasználva készítjük el és optimalizáljuk a kampányokat, minden esetben aprólékosan, részletekbe menően megtervezve, tesztelve, amitől potenciális ügyfeleid és vásárlóid úgy érzik majd, hogy a veséjükbe látsz!

Gondold meg, mennyivel nagyobb erőt képvisel egy olyan kampány, ahol az eszközök egymást erősítik, akár teljesen személyre szabott hirdetésekkel és fogadó oldalakkal találkoznak az érdeklődők. Felejtsük el a hagyományos, unalmas hirdetéseket!

Készítsünk egyedi, kreatív, figyelemfelhívó és hatékony hirdetéseket! Igen. A többes szám nem véletlen. Rád is szükség lesz a munka során! El kell mondanod a tervezési fázisban, hogy pontosan mit szeretnél, mik a céljaid, elvárásaid és lehetőségeid!

Képzeld el azt a rendszert, amely újabb és újabb terméket kínál fel a korábbi hűséges vásárlóidnak! Mindezt akár egyedi ajánlatként, kedvezménnyel. Mi lenne, ha elérnénk azokat a személyeket, akik már olvastak szolgáltatásodról, de még nem sikerült dönteniük? Mindez lehetséges. Segítünk a megvalósításban!

Szeretnéd, ha a bármilyen felületről, hivatkozásról érkező látogatóid számára testre szabott hirdetéseket jelenítenénk meg akár a Facebookon, akár a Google AdWords felületén? Szeretnéd, ha YouTube videóiddal találkoznának a felhasználók, de közülük is csak a potenciális ügyfelek, vagy azok, akik korábban már meglátogatták weboldalának egy bizonyos részét?

Az OMG megvalósítja elképzeléseidet!

Az Online Marketing Gépezet nem egy lélek nélküli program, hanem online marketing szakértők által gondosan megtervezett, felépített és folyamatosan tesztelt hirdetési rendszer, amelynek erejét a legapróbb részletek figyelembe vétele, az alapos piackutatást és a kivételes precizitással megtervezett és kivitelezett munka adja.

Adj lendületet vállalkozásod online megjelenésének, lépj át az értékesítés egy magasabb dimenziójába!

Kérd segítségünket a saját Online Marketing Gépezeted kialakításában!

Netmarketing © 2019 Minden jog fenntartva | Adatvédelem