Blog » Buzás Zsolt blogja » Amikor a Facebook videót szerkeszt

Amikor a Facebook videót szerkeszt

Szerző: | 2015. okt. 20 | Facebook

Mindig tudtuk, hogy a Facebook sokoldalú. Olyannyira, hogy már képes önállóan videót készíteni. Azért nem kell megijedni, nem veszi el (még) a videógrafikusok, klasszikus szerkesztők-rendezők kenyerét, egyelőre a slideshow-ig terjed a rendszer tudása. Azonban ez is több a semminél, főleg azoknak, akik nem tudják, nem akarják megfizetni a videókészítő cégeket, de mégis valami újdonságra vágynak.

A módszert a Videómegtekintések elérése-típusú kampányoknál lehet alkalmazni.

Ha rákattintunk, a megszokott módon elkezdjük felépíteni a kampányt. Kiválasztjuk a fiókot, meghatározzuk a célközönséget, szűkítjük a célzást, megadjuk a költségkeretet, elnevezzük a hirdetéssorozatot.
Ezután kínálja fel a lehetőséget a Facebook a Diavetítés létrehozására. Itt maximum 7 képet tölthetünk fel, illetve választhatunk ki a már meglévők közül.

Ha megvannak a képek, megadhatjuk a videó hosszát. 3-5-7-10-15 másodperces hossz közül választhatunk.
A képek feltöltése és a videóhoz tartozó bélyegkép megadása után írjunk néhány szót arról, mit is hirdetünk.

Itt meg is tudjuk nézni a videó előnézetét a lejátszás gombra kattintva. Az utolsó dia jeleníti meg a CTA-gombot és a megadott URL-hivatkozást.

Ez a rendkívül egyszerű és gyors megoldás vészhelyzetben nagyon jól jöhet. Hiszen előfordulhat, hogy tegnapra kell valami újjal előrukkolni, gyorsan kell cselekedni, tehát mostantól kezdve van mihez nyúlni. Természetesen a diavetítés nem helyettesítheti a profi videót, de nem is ez a célja. Gyors, egyszerű, azonnali megoldást nyújt. Akárcsak a zacskós leves. 🙂

[social_warfare]

buzas-szoltBuzás ZsoltFacebook szakértő

+36 20/323 1433 // buzas.zsolt@netmarketing.hu További blogbejegyzései

Zsolti a felelős a Facebook szakterületért, valamint a cégvezetés napi rutinját vállalja magára. Kreativitása és agilitása minden esetben az ügyfelek hasznára válik. »

Kapcsolódó blogbejegyzéseink

Tanácsaink a Facebook algoritmus változással kapcsolatban

Nem egy átlagos frissítésre kell számítanunk- ezt a mondatot mostanra már mindenki, akinek valahogy köze van Facebook oldalak menedzseléshez legalább ezerszer hallotta. A Facebook visszanyúlt a gyökereihez, a változások fő célja a portálon minőségileg eltöltött idő növelése és az emberek összehozása lett. Tartalmi szempontból ez azt jelenti, hogy sokkal aktívabban jelennek meg az ismerőseink posztjai az üzenőfalunkon, az oldalak, vállalkozások állapotfrissítései pedig háttérbe szorulnak. Kevesebb videóra, like-vadász és reakciós szavazásra serkentő bejegyzésre kell számítani, cserébe több lesz a kommentdús, aktív, beszélgetéseket kezdeményező poszt. De nézzük, hogy érinti ez vállalkozásainkat, mire kell felkészülnünk?

Facebook nyereményjáték elvek és változások

2018 több területen is nagy változásokat hozott el a Facebook használatát tekintve. Szóba került a céges és egyéb oldalak organikus megjelenítésének visszaszorítása az üzenőfalainkon, valamint ismerőseink posztjainak algoritmusos előtérbe hozása.

Netmarketing © 2019 Minden jog fenntartva | Adatvédelem