Szolgáltatásaink » Facebook kampány

Facebook kampány

Facebook kampány

Szeretnél tarolni a piacon? Jó lenne, ha az általad épített brand, az eddig kevéssé ismert terméked vagy szolgáltatásod egy csapásra közismert lenne? Vesd be az online atomfegyvert! Szólj a Facebookon potenciális ügyfeleidhez! Érj el tömegeket, mindezt úgy, hogy a releváns közönséget szólítod meg!

Lehetséges volna?

Igen. Szerencsére. Mindjárt elmagyarázzuk, hogy miért. A Facebookon a felhasználók túlnyomó többsége valós adatokat ad meg. Sokan itt tartják a kapcsolatot a távol élő rokonokkal, ismerősökkel. De nem csak ez történik a Facebookon. A profillal rendelkezők cikkeket olvasnak és osztanak meg, hozzászólnak a felületen megjelenő bejegyezésekhez, különböző csoportokhoz csatlakoznak, és vásárolnak is. És mi örülünk ennek! Hogy miért? Mert ezáltal fontos és pontos adatok állnak rendelkezésünkre, amelyeket a hirdetések célzása során ügyesen felhasználhatunk.

A Facebook hirdetések célzása azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, és ahogy sokan gondolják. Nem elég megadni egy érdeklődési kört és mellé a demográfiai jellemzőket, ennél az esetek többségében sokkal több kell a sikerhez. Egy bonyolult, állandóan változó rendszert kell kezelni, amelynek törékeny egyensúlyát minél tovább meg kell őrizni. Ez a folyamat állandó kontrollt és gyakori változtatásokat, teszteléseket igényel.

Ahhoz, hogy igazi profi váljon belőled, meg kell tanulnod készség szinten kezelni a Facebook hirdetéskezelő felületét. Mielőtt elkezdenél hirdetéseket készíteni, pontosan tudnod kell, hogy milyen eredményeket vársz kampányaidtól. A marketingcéljaidnak megfelelően kell kiválasztanod a Facebook által felajánlott hirdetési lehetőségeket.

Miután kiválasztottad a célodnak megfelelő hirdetési formát, már gyerekjáték létrehozni és kezelni a Facebook hirdetéseket!

…nem, ez nem igaz. Ahogy korábban már jeleztük, ekkor kezdődik az igazán nagy odafigyelést igénylő napi munka: A-B tesztek futtatása, a kampányeredmények mérése, célközönségek változtatása és a kampányok optimalizálása. Ha ezeket már ismered és használod, akkor biztosan sikeres Facebook kampányok vannak mögötted.

Azonban, ha az alábbi kételyek megfogalmazódnak a fejedben:

bullet_colored_4   még nem tudod, hogyan célozz,

bullet_colored_4   hogyan készíts hatékony Facebook hirdetéseket,

bullet_colored_4   hogyan optimalizáld a kampányaidat,

bullet_colored_4   hogyan és milyen adatokat mérj,

akkor bátran fordulj hozzánk és a segítségedre leszünk!

Mi a helyzet a hirdetések alatt megjelenő kommentekkel?

Amennyiben jól mérjük fel, hogy kik alkotják célközönségünket, „jól célzunk”, úgy gyakran teszünk szert pozitív kommentekre, amelyek különböző termékek megvásárlására buzdítanak, vagy leírják, hogy milyen pozitív tapasztalatai vannak a vásárlónak. Ezek a hozzászólások, megosztások és egyéb interakciók tovább növelik az elérések, megjelenések számát.

Joggal merül fel a kérdés, hogy mit történik akkor, ha negatív kommenteket kapunk. Természetesen minden ügyfelünk terméke/szolgáltatása kiváló, így ezek csak a legcsekélyebb mértékben fordulhatnak elő. Amennyiben mégis negatív kommentek jelennek meg hirdetéseink alatt, úgy ezeket a megfelelő kommunikációval pozitív megítélésűvé tehetjük. Az elegáns, segítőkész válasz csodákra képes. Ha hibázunk, ismerjük el, keressünk megoldást, mert senki sem tökéletes. A pozitív hozzáállás csodákra képes. A trollokat pedig nem kell etetni…

Mi az, amiben jobbak vagyunk, mint egy átlagos Facebook hirdető?

bullet_colored_4   A legprofibb hirdetési célzásokat használjuk, amit egy átlag Facebook hirdető nem ismer.

bullet_colored_4   Úgy állítjuk be kampányaidat, hogy egyértelműen meg tudjuk mondani, mennyibe került számodra egy konverzió.

bullet_colored_4   Több hirdetéstípust használunk annak érdekében, hogy előnyt kovácsoljunk.

bullet_colored_4   Hirdetési szövegeket és képeket egyedileg készítjük, amiből több verziót tesztelünk.

bullet_colored_4   Bevetjük a legjobb remarketinges módszereket.

bullet_colored_4   Folyamatosan optimalizáljuk a hirdetéseket.

Netmarketing © 2019 Minden jog fenntartva | Adatvédelem